Znani zmagovalci projekta #mojprviposel z OFEM 2023 – Olimpijski festival evropske mladine (EYOF)

Foto: Marko Pigac

V novi sezoni Mastercard® Športne akademije smo zaključili drugi projekt na temo “Moj prvi posel”. Slednji je eden izmed šestih pomembnih stebrov, ki krojijo razvoj in napredek mladih športnikov znotraj same akademije. Ta teden je potekala razglasitev zmagovalcev naloge v sklopu promocije festivala OFEM 2023, ki bo potekal v Mariboru od 23. 7. – 29. 7. 2023. Naloga je bila namenjena promociji samega festivala. Športniki so na inovativen način predstavljali športe, ki bodo prisotni na festivalu v obliki storyjev na družbenih omrežjih. Znotraj festivala bo sodelovalo kar 3600 udeležencev iz 48 evropskih držav. Na različnih lokacijah bo predstavljenih kar 11 športnih panog (atletika, cestno kolesarstvo, gorsko kolesarstvo, športna gimnastika, judo, košarka 3 na 3, odbojka, plavanje, rokomet, rolkanje, tenis).

Več informacij o samem dogodku najdete na njihovih spletnih straneh:

https://eyof-maribor.com/ in https://ofemmb2023.olympic.si/.

Preko video konference je v ponedeljek potekala razglasitev končnih zmagovalcev. Veseli smo, da so se športniki lotili dela resno in z dobro mero tekmovalnosti. Športniki so na inovativen način predstavljali športe, ki bodo prisotni na festivalu. Želimo si, da bi se pridružili na prizorišču tudi vi, saj si mlada generacija športnikov na poti do olimpijskih sanj zasluži podporo širše publike v čim večjem številu. Zato VABLJENI!

Vodja družbenih omrežij pri OFEM 2023, Nina Radenkovič: “Celotna ekipa OFEM se zahvaljuje za sodelovanje mladih športnih upov, saj so nam s svojimi objavami oziroma storyji zelo pripomogli pri prepoznavnosti. Prav vse smo pregledali in bili zelo navdušeni nad kreativnostjo, zagonom in zanimivimi vsebinami. Čestitamo zmagovalcem in hkrati sporočamo, da smo za vseh 10 sodelujočih pripravili presenečenje – podarjamo jim namreč vstopnico za otvoritveno slovesnost, ki bo potekala to nedeljo, 23. 7., ob 20.30 uri na stadionu Ljudski vrt. Scenarij dogodka je žal skrivnost, a obljubljamo pravi olimpijski spektakel! Ob tej priložnosti želimo vsem mladim športnikom uspešno (športno) pot!”

Ob koncu smo skupaj z Nino razglasili 3 zmagovalce:

1. mesto – Kiara Bajić (Hip Hop)
2. mesto – Deja Adamič (futsal)
3. mesto – Emra Kujović (košarka)

1. mesto:
Kiara Bajić, hip hop:
Naloga je bila zelo zanimiva. Potrudila sem se po svojih najboljših močeh. Največji izziv se je bil uskladiti z vrhunskimi športnicami, ki bodo zastopale svoje športne panoge na EYOF 2023. Snemanja so bila zelo zabavna in upam, da so tudi vam kot gledalcem bile vsebine zanimive in zabavne. Rada bi se zahvalila vsem, ki so mi dali kar nekaj dobrih nasvetov in tudi Mastercard športni akademiji, ki mi je dala možnost sodelovanja. Najbolj pa se zahvaljujem vsem, ki ste mi pomagali pri ustvarjanju vsebin! Mene žal na EYOF 2023 ne bo, vi pa ste vsekakor vabljeni v Maribor, kjer se bo med 23.-29. julijem odvijal Olimpijski Festival Evropske Mladine 2023. Pridi v Maribor in si oglej 11 različnih športnih panog iz kar 48 različnih evropskih držav 🙂 HVALA!”

Foto: Proelium Sports agency

2. mesto:
Deja Adamič, futsal:
“Izjemno sem vesela, da smo imeli možnost sodelovati pri promociji EYOF 2023. Zame je bilo to nekaj novega, enkratnega in neponovljivega, saj sem morala razmišljati izven okvirjev. V veselje mi je bilo, da sem od bližje lahko spoznala športe, ki mi mogoče niso toliko blizu in se jih verjetno nikoli ne bi dotaknila. Najbolj pomembno pa je, da so mi bila snemanja sprostitev in prijetno preživljanje prostega časa. Hvaležna sem za takšno nalogo, saj se na ta način športniki tudi bolje spoznavamo, dobivamo izkušnje in kreiramo ideje.”

Foto: Proelium Sports agency

3. mesto:
Emra Kujović, košarka: “Naloga se mi je zdela zelo zanimiva in sem precej uživala v snemanju s prijatelji. Najbolj mi je bilo všeč, da nismo bili omejeni, ampak je lahko vsak na edinstven in inovativen način predstavil festival. Zelo sem hvaležna, da se je trud, ki sem ga vložila, splačal. Mislim, da bi se lahko še bolj potrudila, ampak mi je najbolj pomembno, da sem pridobila nova znanja s to nalogo in nasvete, ki mi bodo olajšali in pomagali pri naslednjih nalogah. Rada bi se še zahvalila vsem prijateljem, ki so mi pomagali pridobiti ideje, posneti ali pa so tudi prikazali svoj šport in tako prispevali k zmagi. Verjamem, da mi brez njihove pomoči in podpore ne bi uspelo.”

Foto: Proelium Sports agency

Nagrade za zmagovalce najdete TUKAJ. Vsem nagrajenkam iskreno čestitamo!

Scroll to Top