Znani zmagovalci projekta #mojprviposel s Slovensko turistično organizacijo

V letošnji sezoni Mastercard® Športne akademije smo zaključili novi projekt na temo “Moj prvi posel”. Slednji je eden izmed šestih pomembnih stebrov, ki krojijo razvoj in napredek mladih športnikov znotraj same akademije. Vzporedno s projektom “Olimpijski festival evropske mladine 2023”, ki se to nedeljo začne v Mariboru, je v sklopu akademije potekala kampanja za Slovensko turistično organizacijo. Ta teden smo skupaj razglasili končno zmagovalko, ki bo za nagrado prejela originalni podpisan dres enega najbolj priljubljenih in popularnih športnikov v Sloveniji, Primoža Rogliča. Zmagovalka naloge je postala Živa Mikložič. Živa je nogometna vratarka in športnica, ki je na koncu najbolj prepričala žirijo ter osvojila končno nagrado.

Naloga za športnike je bila, da širši javnosti, predvsem pa udeležencem in obiskovalcem Olimpijskega festivala evropske mladine, preko svojih družbenih kanalov predstavijo, kako je domače okolje prispevalo k njihovemu športnemu navdušenju in razvoju.  Ob tem so povabili udeležence ter obiskovalce OFEM-a na vsaj eno lokacijo v njihovi bližnji okolici, ki jih je navdihnila na njihovi športni poti – pa naj bo to z namenom treniranja, sprostitve ali iskanja motivacije.

Več informacij o Slovenski turistični organizaciji lahko preberete na njihovi spletni strani.

Preko video konference je v ponedeljek potekala razglasitev končnih zmagovalcev. Veseli smo, da so se športniki lotili dela resno in z dobro mero tekmovalnosti. Športniki so na inovativne načine predstavljali svoje kraje.

Vodja Mastercard® Športne akademije, Robert Stojković: “Najprej želim čestitati vsem mladim športnikom, ki so sledili navodilom in so skušali iti iz svoje cone udobja ter poskusili narediti nekaj, kar še do sedaj niso. Naloge pri stebru “Moj prvi posel” so zelo pomembne za razvoj na različnih področjih pri mladih športnikih. Veliko lahko pridobijo pri razvoju komunikacije, retorike, naučijo se lahko medsebojnega sodelovanja s podjetji. Naučijo se pravilnega odnosa do potencialnih sponzorjev in na kakšen način lahko vplivajo hkrati na svoj razvoj ali na dodano vrednost, ki jo lahko nudijo podjetju oziroma sponzorju. Naloga se mi je zdelo zelo zanimiva. Športniki so svoje kraje predstavili zelo dobro. Tudi sam sem izvedel veliko novega in to je v meni prebudilo željo po tem, da bi kakšnega izmed krajev obiskal v bližnji prihodnosti. Na koncu nekdo mora zmagati, nekomu drugemu pa malenkost zmanjka. To je nekaj, s čimer se mladi morajo soočati vsakodnevno, da postanejo boljši. Analizirali smo napake, predali smo smernice za naslednje naloge in verjamem, da bomo v prihodnje lahko zasledili velik napredek na tem področju pri mladih športnikih znotraj naše nove izvedbe Mastercard Športne akademije. Zmagovalki Živi čestitam za odlično pripravljeno vsebino, s katero je prepričala žirijo. Verjamem, da je zelo vesela nagrade in da jo bo prejela s ponosom.”

1. mesto:

Živa Mikložič, nogomet (vratarka): “Vesela in hkrati ponosna sem, da sem se lotila izdelave te naloge in jo tudi uspešno izpeljala. Že sama nagrada je bila velika motivacija, saj je Primož Roglič naš velik ponos. Hkrati pa je bil to izziv premagat samo sebe ter svoje dvome in strahove. To je bil velik korak v mojem osebnostnem razvoju, saj sem prvič nastopala pred kamero z namenom, da to tudi javno objavim. Zmaga je potrditev, da sem na pravi poti. Naloga mi je bila zelo zanimiva, uživala sem v ustvarjanju. Rada imam svoj kraj in njegovo okolico. Upam, da ga približam še komu. Škoda, da je bil čas omejen, da nisem mogla predstaviti še česa. Pri izdelavi te naloge sem se naučila osnovne stvari pri obdelavi videoposnetkov. Veselim se takih nalog tudi v prihodnje. Zahvaljujem se svoji mami za podporo in pomoč pri snemanju ter Mastercard Športni akademiji za predano znanje in napotke, ki so mi bili v pomoč pri izdelavi naloge.”

Foto: Proelium Sports agency

Zmagovalki Živi čestitamo, Slovenski turistični organizaciji ter vsem sodelujočim pri nalogi pa se zahvaljujemo za sodelovanje.

Scroll to Top