Znani zmagovalci projekta #mojprviposel s podjetjem EKOSEN

Foto: Osebni arhiv

V novi sezoni Mastercard® Športne akademije smo zaključili še en projekt na temo “Moj prvi posel”. V sodelovanju s podjetjem EKOSEN smo športnikom zastavili naloge, s katerimi so predstavljali podjetje ter njihovo široko ponudbo IR panelov v Sloveniji preko družbenih omrežij. Športniki, ki so sodelovali, so pokazali napredek pri kreiranju vsebin in videti je bilo, da so pri nalogi zelo uživali. Pomemben je bil izhod iz cone udobja in preskok pri predstavljanju podjetja ter področja ogrevanja širši publiki. Vodja akademije, Robert Stojković, je pohvalil športnike za vsebine in viden napredek od samega začetka letošnje izvedbe akademije.

V preteklem tednu je potekala razglasitev zmagovalcev, ki bodo s strani podjetja dobili finančne nagrade. Veseli smo, da so se športniki lotili dela resno in z dobro ter zdravo mero tekmovalnosti. Podjetje EKOSENje dodatno nagradilo še četrto mesto zaradi vloženega truda mladih športnikov in je izbralo naslednje zmagovalce:
1. mesto – Deja Adamič, futsal
2. mesto – Emra Kujović, košarka
3. mesto – Živa Mikložič, nogomet
4. mesto – Nal Zver, futsal in nogomet

1. mesto:
Deja Adamič: “Moram priznati, da mi je bila naloga s podjetjem Ekosen daleč najtežja v času športne akademije. Podjetja Ekosen prej nisem poznala, zato sem prelistala katalog, preden sem začela z nalogo. Dobro sem morala premisliti, poiskati izvirne ideje in izdelati dober načrt. Veliko je bilo kvalitetnih objav s strani ostalih članov akademije, zato je bilo še toliko težje najti nekaj, česar ostali še niso predstavili. Zahvalila bi se rada vsem, ki so mi pomagali pri oblikovanju idej in snemanju, hkrati pa čestitam vsem nagrajencem. Hvaležna sem akademiji ter podjetju za ponujeno priložnost in nagrado. Nekaj denarja bom porabila za nakup kakšnega dodatnega kosa športne opreme, ostalo pa bom prihranila in ga verjetno namenila kakšnemu potovanju.”

Deja Adamič – 1. mesto (Foto: Mastercard Športna akademija)

2. mesto:
Emra Kujović:
“Med vsemi nalogami v sklopu temelja “Moj prvi posel” me je še posebej navdušila ta, saj je bila izrazito drugačna. Tema, ki mi ni bila tako blizu, me je izzvala, omogočila veliko raziskovanja in pridobivanja novega znanja. Najlepša hvala podjetju Ekosen za nagrado in za neprecenljivo podporo mladim športnikom. Potrudila se bom izkoristiti to nagrado v najboljše možne namene. Hvala podjetju Ekosen za podporo in priložnost!”

Emra Kujović – 2. mesto (Foto: Mastercard Športna akademija)

3. mesto:
Živa Mikložič: “Naloge iz temelja “Moj prvi posel” so mi pomagale do tega, da sem stopila tudi malo iz svoje cone udobja. Tema, naloge in predstavitev izdelkov podjetja Ekosen so mi bile zelo zanimive. Naučila sem se veliko novega, kar mi bo koristilo tudi v vsakdanjem življenju. Podjetju Ekosen se iskreno zahvaljujem za nagrado, ki jo bom delno porabila za nakup novih nogometnih čevljev.”

Živa Mikložič – 3. mesto (Foto: Mastercard Športna akademija)

4. mesto:
Nal Zver:
 “V nalogi “Moj prvi posel” smo predstavili podjetje Ekosen d.o.o, ki je vodilni ponudnik IR-ogrevanja v Sloveniji. Zavezani so k ustvarjanju inovativnih rešitev ter proizvodnji okolju prijaznih izdelkov in storitev, ki izboljšujejo kakovost življenja uporabnikov. Naloga se mi je zdela zelo koristna, saj sem prvič šel izven cone udobja. Rad bi se tudi zahvalil Deji Adamič, ker mi je pomagala pri objavah. Tako sem se naučil, da timsko delo pride prav. Posebej bi se rad zahvalil podjetju, ker so me nagradili s 4. mestom. Denar, ki ga bom dobil, bom porabil za nakup kompresijskih hlač, ki mi bodo, kot aktivnemu športniku res prišle prav. Hvala vam za vse.”

Nal Zver – 4. mesto (Foto: Mastercard Športna akademija)

Aleš Babič, direktor podjetja EKOSEN: “Sodelovanje podjetja Ekosen in Mastercard® Športne akademije je prebudila številne pozitivne odzive v vseh nas. V podjetju podpiramo mlade potenciale, ki se ukvarjajo s športom in želijo narediti korak naprej v svoji tako športni kot osebnostni karieri. V slednji je veliko izzivov, ki jih mladi težko dobijo samo z igro svojega športa. Delo na igrišču že dolgo ni dovolj za življenjski uspeh. Všeč nam je to, da se mladi znotraj akademije učijo pristopa športnikov do promocije podjetij in predvsem kakšen odnos morajo imeti do potencialnih sponzorjev v primeru sodelovanja. Med drugim je pomembno javno nastopanje, ki zahteva izhod iz cone udobja. Športnik mora biti samozavesten in hkrati mora izžarevati dobro energijo. Da v Mastercard Športni akademiji o tem učijo mlade, je izrednega pomena, saj jim to lahko pomaga v prihodnosti na vseh področjih. V podjetju smo zadovoljni s pristopom in s trudom, ki so ga vložili športniki v naš projekt. Na koncu smo nagradili tudi četrto mesto s finančno nagrado. Zdi se nam, da je to bilo edino pošteno, saj je tudi ta športnik bil pripravljen iti iz cone udobja in je bil pripravljen narediti nekaj več kot ostali. Vsem športnikom želimo uspešno tako športno kot osebnostno kariero in da v prihodnosti še več investirajo vase. Naj se srečujejo z izzivi, ki jim lahko prinesejo dolgoročno kakovost na vseh področjih.”

Robert Stojković, vodja Mastercard Športne akademije: “Najprej želim čestitati vsem mladim športnikom, ki so sledili navodilom in so skušali iti iz svoje cone udobja ter naredili nekaj, kar še niso do sedaj, saj je najboljše posameznike podjetje nagradilo s finančnimi nagradami. Naloge pri stebru “Moj prvi posel” so zelo pomembne za razvoj na različnih področjih pri mladih športnikih. Veliko lahko pridobijo pri razvoju komunikacije, retorike, naučijo se lahko medsebojnega sodelovanja s podjetji. Naučijo se pravilnega odnosa do potencialnih sponzorjev in na kakšen način lahko vplivajo hkrati na svoj razvoj ali na dodano vrednost, ki jo lahko potencialno nudijo podjetju oziroma sponzorju. Opažam, da je veliko mladih športnikov napredovalo pri samozavesti, kar me zelo veseli. Zares jim privoščim, da na tem področju naredijo korak naprej, saj jim bo to zares najbolj pomagalo tako v športu kot v življenju nasploh.”

Podjetju EKOSEN se želimo iskreno zahvaliti za podporo Mastercard Športni akademiji. Hvaležni smo, da obstajajo podjetja, ki skrbijo za ozaveščanje in razvoj mladih športnih upov. Verjamemo, da je ta naloga veliko pripomogla k razvoju in predaji izkušenj za naprej.

Nagrade za zmagovalce najdete tukaj.

Več informacij o podjetju in njihovi bogati ponudbi najdete tukaj

Scroll to Top