DOBRODOŠLI NA STRANI
Mastercard®
Športna akademija

Toliko različnih športnih zgodb, ena športna akademija

Kaj je športna akademija?

Gre za edino športno akademijo pri nas, kjer športniki na enem mestu dobijo znanje na vseh pomembnih področjih, pomembnih za njihov uspeh, hkrati pa imajo možnost biti tudi nagrajeni (nagrade, sponzorstva, štipendije).

Komu je akademija namenjena?

Mastercard Športna akademija je namenjena športnikom. Na eni strani profesionalnim športnikom in tistim, ki so na dobri poti, da to tudi postanejo. Na drugi strani pa tudi tistim, ki želijo biti na kakršnikoli način povezani s športom. Najnižja pristopna starost je 14 let.

Članstvo v akademiji

S članstvom v akademiji boste dobili pristop do zaprte spletne skupine, kjer vam bomo skupaj z našimi strokovnjaki in vrhunskimi športniki z različnimi nasveti ter s pravilnim usmerjanjem pomagali do želenih rezultatov. Izobraževali vas bomo v vseh šestih ključnih temeljih, ki so potrebni za vašo izjemno kariero. Prav tako bomo skupaj z vami pripravili kar nekaj LIVE delavnic.

Trajanje akademije

Mastercard Športna akademija traja osem mesecev (1. maj. – 31. december). Po koncu izobraževanja vse športnike, ki zaključijo akademijo, sprejmemo v “Mastercard klub za mlade športnike”, kjer jim skupaj z našimi strokovnjaki in partnerji še naprej nudimo podporo.

DRAGI ŠPORTNIK/ŠPORTNICA. USTVARJEN/-A SI, DA DOSEŽEŠ VELIKE STVARI. MI SMO TUKAJ, DA TI KRIJEMO HRBET IN POSTAVIMO 6 KLJUČNIH TEMELJEV ZA TVOJO IZJEMNO KARIERO.

Spoznaj svojo novo ekipo. Naša ekipa ti nudi vso podporo, ki jo potrebuješ, da lahko dalje razvijaš svoj genialni talent. Izpolni spodnjo anketo in se spoznaj z nami.

ZAKAJ SE NAM PRIDRUŽITI?

AKADEMIJA V ŠTEVILKAH

sezone akademije
0
članov akademije
0
staršev
0
delavnic, predavanj
0 +

AMBASADORJI

KRISTJAN ČEH, atletika

Svetovni podprvak v metu diska​

“V naši družini sem bil jaz prvi, ki se je začel ukvarjati s športom. Starša se nista preveč spoznala na šport in nista vedela, kaj vse je potrebno, da uspeš. Kljub vsemu sta me skozi vsa leta podpirala, za kar sem jima res hvaležen. Večino stvari sem si moral organizirati sam, pa tudi financ ni bilo doma na pretek. Moj ati je moral prodati bika, da sem lahko šel na prve priprave. Dobro se spomnim mladosti in vem, v kakšni situaciji sem bil. Hkrati se tudi zavedam, kaj vse je potrebno, da uspeš v vrhunskem športu.”

GLORIA KOTNIK, slovenska deskarka in dobitnica olimpijske medalje

“Meni se zdi Mastercard športna akademija res vrhunski projekt. V Sloveniji za kaj takega še nisem slišala. Če jaz pogledam nazaj, kaj bi meni to pomenilo v tistih ključnih momentih kariere, taka podpora na vseh področjih … To je res ena neprecenljiva vrednost za mladega športnika in res verjamem, da lahko to mlade športnike zelo razbremeni, zraven tega pa tudi usmeri v pravo smer. Vse te strokovnjake, ki jih imate na voljo – to je res zlata vredno!”

ROK MOŽIČ, odbojka

“Zavedam se, da sem imel srečo, da sem eden izmed prvih, ki je lahko šel čez celotni sistem, ki ga  nudi športna akademija. Zmeraj sem delal več kot ostali in zmeraj sem bil pripravljen narediti en korak več kot vsi ostali. Nisem se oziral na to, kaj bodo rekli drugi. Dandanes je res izjemno pomembno, da ob treningu delaš vse dodatne stvari in aktivnosti, katerih se naučiš v športni akademiji.”

MARCOS TAVARES, nogomet

LEGENDA slovenskega nogometa

“Dandanes je izjemno pomembno, da imaš ob svoji športni poti prave strokovnjake, ki te podpirajo in ti pomagajo na vseh področjih, ki so pomembna za tvoj razvoj. Vseh šest temeljev, ki so v akademiji, je skrbno izbranih. Vso znanje je izjemno pomembno. Že dolgo časa ni več samo igrišče tisto, ki šteje. Pomembno je, da se dela na področju športne psihologije, preventive pred poškodbami, fitnesu, prehrani, gradnji osebne športne znamke, … Vsaka stvar je del sestavljanke, ki se na koncu sestavi v celoto.”

NEŽA DOLENC, atletika

“Izjemno vesela sem, da sem bila vključena v športno akademijo. Pridobila sem res ogromno znanja na vseh področjih. Dobro sem si zapomnila mnenje strokovnjaka v akademiji: ‘Včasih si bil v prednosti, če si ob svojem športu delal vse dodatne aktivnosti. Dandanes nisi več v prednosti, ampak v zaostanku, če jih ne delaš.’ Še posebej veliko sem se naučila na področju družbenih omrežij, sodelovanja s podjetji in sponzorji.”

AŽBE JUG, nogometni vratar

“Veliko stvari je potrebnih, da se na koncu vse skupaj združi v celoto in lahko uspeš kot vrhunski športnik. Malenkosti so tiste, ki štejejo. Hkrati mislim, da je izredno pomembno povezovanje z istomislečimi športniki. Pa tudi, da imaš ob sebi ekipo, ki ti krije hrbet, predvsem takrat, ko ti ni lahko. Pomembno je sodelovanje s strokovnjaki, na katere se lahko obrneš, in nas, profesionalne športnike, ki smo na voljo mladim, da jim svetujemo, kako je iti po poti, ki smo jo mi že prehodili.”

IVAN TRAJKOVIČ, taekwondo

“Zagotovo mi je v mlajših letih primanjkovalo vsega znanja, ki ga nudi Mastercard Športna akademija. Informacij je zmeraj veliko, težko se je odločiti za prave korake in izbrati strokovnjake. Veliko je tudi znanja, za katerega sploh ne vemo, da ga športniki potrebujemo. Mislim, da je bil skrajni čas, da se ustvari sistem oziroma projekt, ki pomaga mladim športnikom na njihovi športni poti. Kar se tiče znanja na eni strani in financ oziroma sponzorstev na drugi strani.”

DRUŽENJA V ŽIVO

Izobraževanje športnikov zaradi različnih aktivnosti posameznikov (tekme, treningi) poteka preko spletne učilnice. Kljub temu pa se vsako leto trudimo vse športnike zbrati na enem mestu in narediti čim več delavnic tudi V ŽIVO.

V zaprto skupino bomo sprejeli omejeno število športnikov, ki jih bomo potrdili skupaj s skupino naših strokovnjakov.

TEMELJ 1: FITNES IN ŠPORTNA PREHRANA

Dobili boste odgovore na vsa vaša vprašanja, kar se tiče treningov, telesne priprave in prehrane v vašem športu.

TEMELJ 2: ŠPORTNA PSIHOLOGIJA

Psihološka priprava je ena od pomembnejših strategij na poti doseganja boljših rezultatov športnikov.

TEMELJ 3: DRUŽBENA OMREŽJA, ŠPORTNA ZNAMKA IN MEDIJI

Skozi družbena omrežja se boste naučili graditi vašo osebno športno znamko.

TEMELJ 4: MOJ PRVI POSEL, SPONZORSTVA

Skozi različne naloge boste spoznavali svet posla in imeli možnost, da prejmete različna sponzorstva, tudi finančna.

TEMELJ 5: FIZIOTERAPIJA IN KINEZIOLOGIJA

Osnove ABC samopomoči in preventiva pred poškodbami.

TEMELJ 6: POVEZOVANJE Z VRHUNSKIMI ŠPORTNIKI

Predavanja, nasveti in sodelovanje z vrhunskimi športniki.

DRUŽBENA ODGOVORNOST

Eden izmed največjih družbeno odgovornih projektov za (mlade) športnike v Sloveniji.

GLAVNI PARTNER

ORGANIZATOR

STROKOVNJAKI

PARTNERJI

MEDIJSKI POKROVITELJI

Scroll to Top