Skupaj s Kristjanom Čehom predstavili Mastercard® Športno akademijo

Foto: Proelium

Slovenski atlet Kristjan Čeh je stopil pred sedmo silo in spregovoril o ciljih pred pričetkom letošnje sezone ter predstavil tudi ambasadorsko sodelovanje in svojo podporo enemu izmed največjih družbeno odgovornih projektov za mlade športnike v Sloveniji – Mastercard Športni akademiji.

Kristjan Čeh, aktualni svetovni prvak v metu diska in športnik leta 2022: “V naši družini sem bil jaz prvi, ki se je začel ukvarjati s športom. Starša se nista preveč spoznala na šport in nista vedela, kaj vse je potrebno, da uspeš. Kljub vsemu sta me skozi vsa leta podpirala, za kar sem jima res hvaležen. Večino stvari sem si moral organizirati sam, pa tudi financ ni bilo doma na pretek. Moj ati je moral prodati bika, da sem lahko šel na prve priprave. Dobro se spomnim mladosti in vem v kakšni situaciji sem bil. Hkrati se tudi zavedam, kaj vse je potrebno, da uspeš v vrhunskem športu. Z veseljem podpiram takšen projekt, ki mladim nudi vso podporo tako kar se tiče znanja kot na drugi strani financ.

Direktor Športne agencije Proelium, Jan Ternjak, se veseli že četrte sezone, ki se bo začela prvega maja. “Zahvaljujem se Kristjanu Čehu za zaupanje in podporo. Vse nas veseli, da je Mastercard Športna akademija tako dobro sprejeta. Skupaj s podjetjem Mastercard smo letos naredili še korak, ali bolje rečeno, kar dva koraka naprej. Mastercard je namreč poskrbel, da bo za večino športnikov, ki jih bomo sprejeli v našo akademijo, ta brezplačna. Tako bo dosegljiva res vsem, ki si želijo napredovati. Vsi bi radi uspeli v športu, malokdo pa je pripravljen v to vložiti dodaten trud in energijo. Konec februarja začenjamo z vpisi v novo sezono. Mislim, da bo letos čakalna vrsta še večja kot v preteklih letih. Ob koncu prijav bomo s komisijo izbrali okoli 30 športnikov, ki se nam bodo pridružili v novi sezoni. Za nas je najbolj pomemben napredek, torej pot, po kateri športniki pridejo iz točke A do točke B. Prav tako je akademija prostor, kjer gre za druženje istomislečih športnikov. Tekom sezone skupaj z našimi partnerji najbolj pridne tudi nagradimo, tudi s finančnimi sponzorstvi.”

Foto: Proelium

Aleš Petejan, direktor marketinga Mastercard Slovenija, verjame, da bo tovrstna podpora še dodatno pomagala, da bo v Sloveniji še več evropskih, svetovnih in olimpijskih prvakov: “V ponos nam je, da lahko s tem projektom mladim športnim talentom omogočimo celostno podporo na področjih, kjer jo zares potrebujejo. Prepričani smo, da so talent, vztrajnost in znanje ključne sestavine vrhunskih rezultatov. Mastercard Športna akademija v ospredje postavlja izobraževanje na kar šestih temeljnih stebrih, ki zajemajo predavanja in nasvete s področij fitnesa, športne prehrane, športne psihologije, fizioterapije, kineziologije, družbenih omrežij in povezovanja s profesionalnimi športniki. Ker pa je v današnjem času za uspeh mladih športnikov potrebna tudi podjetnost, s katero si učinkoviteje utirajo karierno pot in prepoznavnost, jim nudimo tudi poslovno izobraževanje. V prevodu to pomeni, da jih postavimo pred dejanski izziv, kjer imajo priložnost dokazati svojo kreativnost in poslovno iznajdljivost. Tiste, ki izstopajo, nagradimo s številnimi nagradami, sponzorstvi in štipendijami. Verjamemo, da bomo s takšnim delom in podporo naših partnerjev v prihodnje videli še več evropskih, svetovnih in olimpijskih prvakov.”

E.P.

Scroll to Top