Nepozabno doživetje na Ligi Prvakov z Mastercard® Športno akademijo

Foto: Mastercard Športna akademija

Letošnja izvedba Mastercard Športne akademije je bila polna vzponov in zagona. Mladi športniki so od začetka letošnje izvedbe akademijo s svojo pridnostjo in dovzetnostjo tekmovali tudi za posebne nagrade. Želeli smo dodatno nagraditi tiste, ki so izstopali s svojim trudom in predanostjo. Dve športnici, ki sta se najbolj izkazali do sedaj, sta bili Zoja Potočnik in Živa Mikložič.

Živa Mikložič (Foto: Mastercard Športna akademija)
Zoja Potočnik (Foto: Mastercard Športna akademija)

Družba Mastercard je presenetila dve športnici s prav posebno nagrado, ki je poskrbela za veliko navdušenje in zadovoljstvo. Obe sta še posebej zasijali, ko sta izvedeli, da si bosta lahko ogledali tekmo Lige prvakov v živo. Ekipa Mastercard Športne akademije in obe nagrajenki smo se odpravili v Salzburg, kjer smo si ogledali tekmo med RB Salzburg in Interom iz Milana.

Foto: Mastercard Športna akademija

Naša destinacija ni bila le stadion, temveč smo pred ogledom tekme imeli priložnost raziskati Red Bull Hanger – 7, muzej, ki je postregel z najboljšim, kar ponuja omenjeno uspešno podjetje. Ogled muzeja je prava poslastica in ga močno priporočamo vsem, ki bodo kadarkoli obiskali mesto Salzburg. Ogled muzeja je brezplačen!

Foto: Mastercard Športna akademija

Fotografije, ki jih lahko vidite, ne morejo povsem zajeti vzdušja tega nepozabnega dne. Športnici sta doživeli več kot le samo tekmo. Doživeli sta vibracije navijačev, čar predtekmovalne organizacije, ogrevanja ekip, pravzaprav vsega, kar ponuja doživetje, kot je ogled tekme Lige prvakov.

Aleš Petejan, direktor marketinga Mastercard Slovenija:
“Pri Mastercard Slovenija se zavedamo izjemnega pomena spodbudnega okolja in strokovne podpore za razvoj perspektivnih mladih športnikov. Ti skozi bogat program Mastercard Športne akademije spoznajo šest ključnih stebrov za gradnjo uspešne kariere, doživijo pa lahko tudi vzdušje velikih športnih tekmovanj. Veseli nas, da lahko to omogočamo, in verjamemo, da bo marsikdo izmed njih tudi sam kmalu del takih dogodkov.”

Aleš Petejan, direktor marketinga Mastercard Slovenija (Foto: Mastercard Športna akademija)

Zoja Potočnik, športnica Mastercard Športne akademije:
“Zmeraj sem si želela ogledati eno tekmo Lige prvakov. Seveda so tudi moje sanje, da bi lahko kdaj igrala v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Hvala družbi Mastercard in Mastercard Športni akademiji za te nepozabne trenutke, ki mi bodo večno ostali v lepem spominu.”

Živa Mikložič, športnica Mastercard Športne akademije:
“Hvala podjetju Mastercard in Mastercard Športni akademiji za izjemno doživetje, da smo si lahko skupaj ogledali tekmo Lige prvakov. Trud in vloženo delo sta je poplačala.”

Robert Stojković, vodja Mastercard Športne akademije:
“Pomembno nam je, da tako športniki kot tudi starši občutijo razliko kako je, ko mladi investirajo svoj čas in trud za lasten razvoj na vseh področjih, ki jih nudi Mastercard Športna akademija. Vsak športnik, ki je pripravljen iti iz cone udobja in je pripravljen delati na sebi ne glede na to, kar si kdorkoli drug misli, odnese od akademije veliko. Samo z vizijo in pogumom lahko mlad športnik prevesi tehtnico v svojem športnem ter osebnostnemu razvoju. To je prava pot in na tej poti smo mi tukaj, da skupaj z družbo Mastercard ustvarimo boljše pogoje ter gradimo na temeljih, ki jih športniki lahko kasneje samo nadgrajujejo. Všeč mi je, da se je nekaterim vložen trud poplačal in da so za to tudi zelo hvaležni. Hvala celotni ekipi Mastercard Športne akademije, družbi Mastercard za podporo in seveda vsem športnikom, ki se trudijo biti boljša različica sebe.”

Vodja akademije z nagrajenkami (Foto: Mastercard Športna akademija)

Nagrada ne bi bila mogoča brez podpore staršev, ki vsekakor prispevajo zelo pomemben delež k razvoju in nadgradnji potencialov, ki jih mladi skrivajo v sebi. Tudi starše nagrajenk smo povprašali za mnenje o letošnji izvedbi Mastercard Športne akademije ter o tem, kaj nagrada pomeni za športnico.

Urška Potočnik, mama od Zoje Potočnik:

“Najprej bi se v svojem imenu rada zahvalila za res edinstveno doživetje, ki je Zoji pričaralo nasmeh na obraz in je tako zdaj bogatejša za še eno izkušnjo več. O samem ogledu tekme je Zoja povedala le pohvale, celotna izkušnja je bila zanjo neprecenljiva. V času akademije se je zelo veliko naučila, predvsem pa veliko znanja tudi že uporabila v svojo korist. Na področju psihologije in zaradi vašega konstantnega stika s športniki je zelo napredovala. Pohvalno je predvsem to, da ob slabih dnevih in trenutkih nikoli ne pustite športnika samega. Priznam, da sem bila glede tega zelo pozitivno presenečena. Hvala vam.”

Mateja Mikložič, mama od Žive Mikložič:
“Ko je Živa izvedela za nagrado, najprej ni mogla verjeti. Komaj je čakala ogled neke take tekme. Zelo sem vesela, da se ji je ponudila ta priložnost. Živa je bila nad izletom zelo navdušena in za njo je bila to brez dvoma ena neprecenljiva izkušnja. Akademija ima zelo dober vpliv na njo. Na številnih področjih je napredovala in je postala veliko samozavestnejša. Zelo je vesela nasvetov, ki jih je dobila ne samo od strokovnjakov, ampak tudi od vrhunskih športnikov, ki so odkrito govorili o sebi in so dajali nasvete, kako postati boljši. Ima še veliko rezerv, se tega zaveda in je pripravljena delati na sebi.”

Nagrado, ki brez družbe Matercard ne bi bila mogoča, sta si športnici zagotovili z veliko vloženega truda. Gre za trenutek, ki ga bosta športnici nosili v srcu in spominu. Verjamemo, da v okviru Mastercard Športne akademije mlade športnike čaka še kar nekaj navdušujočih trenutkov in priložnosti.

Scroll to Top