Naš ambasador Kristjan Čeh svetovni podprvak

Foto: Peter Kastelic

Najboljši slovenski atlet Kristjan Čeh je na svetovnem prvenstvu znova osvojil medaljo v metu diska. Po lanski osvojeni zlati medalji v Eugenu je bil v Budimpešti tokrat srebrn.

Če še enkrat pogledamo nazaj, spektakularen finale. 3 serije ti v vodstvu, potem te Stahl prehiti. S tvojim zadnjim metom nato spet na prvo mesto, pa potem Stahl z zadnjim metom za zlato. Neverjeten finale. Se strinjaš?

“Ja, res je bilo neverjetno, res je bilo nor finale. Tako kot sem že napovedal. Že pred finalom so bile nore daljave in po mojem mnenju smo vsi dali maksimum in smo dali, kar smo imeli v sebi. Res je bil napet finale.”

Po kvalifikacijah si dejal, da so rezultati takšni, kot so, da v finalu bo definitivno drugače. Kar nekaj metrov je šlo v finalu preko kvalifikacijske norme.

“Ja, vsekakor, vedel sem, da so tudi ostali pripravljeni. Vsi smo bili dobro pripravljeni za to tekmo. Največja tekma v sezoni je in vsi smo dali vse od sebe. In seveda je letelo daleč.”

Foto: Športna agencija Proelium

Kaj praviš o sprejemu v Podvincih, v tvojem domačem kraju?

“Seveda je vedno fajn priti domov med domače ljudi, videti tak lep sprejem. Tudi na stadionu me je spremljalo lepo število navijačev. Res je lažje nastopati, ko zate navija toliko slovenskih navijačev. Res sem hvaležen vsem za takšno podporo.”

Do konca sezona se zagotovo s Stahlom še srečata. Trenutno imaš 4:3 vodstvo v medsebojnih zmagah.

“Na vsaki tekmi se srečava. V Talinu, v Tarragoni, v Zagrebu in v Oregonu. Vse 4 tekme bova skupaj, tako da bodo naslednje tekme kar zanimive.”

V Diamantni ligi imaš pred njim prednost. Je to dovolj za skupno zmago?

“Mislim, da se bo vse skupaj odločalo na finalu. Kdor zmaga tam, zmaga tudi v skupnem seštevku. Res upam, da se bo tam poklopilo in da ohranim lanski naslov.”

Kristjanu iskreno čestitamo ter mu želimo, da doseže zastavljene cilje.

E.P.

Scroll to Top