Mastercard® Športna akademija uspešno izvedla še II. delavnico v živo

Uvodni govor vodje Mastercard® Športne akademije, Roberta Stojkovića (Foto: Proelium Sports agency)

V Mastercard Športni akademiji se je zaključila druga delavnica v živo. Z ekipo akademije, ki nudi podporo in ozaveščanje mladih športnikov na šestih pomembnih temeljih, smo tokratno delavnico izpeljali v Ljubljani  v prostorih GYM24 (Dunajska cesta 154), kjer smo prisotnim članom akademije bolj podrobno predstavili temelje in sodelovanje s podjetjem 2A Sports Lab.

Ekipa 2A Sports Lab z vodjo Mastercard Športne akademije v prostorih GYM24, iz leve proti desni: Borut Rebolj, Robert Stojković, Anže Zdolšek, Benjamin Ograjšek (Foto: Proelium Sports agency)

Akademija nudi podporo mladim športnikom na šestih pomembnih temeljih, ki so neposredno povezani s športom. To so: fitnes in športna prehrana, športna psihologija, fizioterapija in kineziologija (dodana diagnostika), moj prvi posel, družbena omrežja (brand) ter povezovanje z vrhunskimi športniki. Zelo pomemben del akademije so delavnice v živo.

Tokratna delavnica je bila porazdeljena na več delov oziroma postaj. Ena izmed teh je bila postaja telesne priprave, na kateri so športniki dobili nekaj teoretičnega in praktičnega znanja s tega področja. Znotraj delavnice so imeli predstavitev osnovnih gibalnih sposobnosti, načina dela z mladimi športniki in primer treninga individualne obravnave.

Postaja telesne priprave, strokovnjaka: Borut Rebolj, Benjamin Ograjšek (Foto: Proelium Sports agency)

Druga izmed postaj je bila rezervirana za področje športnih meritev in regeneracije. Na tej delavnici so bile mladim športnikom predstavljene osnove športnih meritev in njihova pomembnost znotraj njihovega športa. Tukaj predvsem gre za meritve telesne sestave, agilnosti, hitrosti, moči, odrivne moči ter gibljivosti. Ob tem so športniki lahko spoznali še nekaj metod s področja regeneracije.

Postaja športnih meritev in regeneracije, strokovnjak: Anže Zdolšek, prostori GYM24 (Foto: Proelium Sports agency)

 

Izjava direktorja in enega izmed ustanoviteljev podjetja 2A Sports Lab, Anžeta Zdolška:

“Na delavnici smo predstavili vidike in pomen telesne priprave, športne regeneracije ter športnih meritev. Govorili smo o tem, kako poteka obravnava in delo z mladimi športniki, za koga je dodatno delo na področju telesne priprave primerno, zakaj je smiselno izvajati športna testiranja in meritve ter da je pomembno nameniti telesu dovolj počitka in regeneracije. Delavnica je bila praktično obarvana ter interaktivna z vsemi udeleženci, hkrati pa mislim, da so mladi športniki pridobili usmeritve na zelo pomembnem, a pogosto zapostavljenem področju.”

Tretji del delavnic je bil rezerviran za področje, ki ga je prevzela ekipa športne agencije Proelium. Znotraj te postaje so športniki ustvarjali zanimive foto in video vsebine, vezane za prihajajoče naloge znotraj temelja: MOJ PRVI POSEL. Ob tem se je športnikom predstavil referent za marketing in vodja projektov v akademiji in agenciji Proelium, Vid Štuhec. Vid je mladim športnikom predal nekaj zelo pomembnih informacij in smernic v sklopu sodelovanja s podjetji. Največji poudarek je bil na kreiranju primernega medsebojnega odnosa s podjetji, komunikaciji in predvsem odprtosti ter disciplini pri sodelovanju športnika s podjetjem. Športniki so pridobili veliko znanja na tem področju, hkrati pa so lahko ustvarjali veliko kreativnih vsebin, ki jih bodo lahko kasneje uporabili za različne namene. Predstavili smo produkte podjetij kot so: Teta Frida, Ekosen, Vitamin Well in Hey, that’s it.

Vid Štuhec, predstavnik športne agencije Proelium na področju temelja "Moj prvi posel" (Foto: Proelium Sports agency)

Zaključek II. delavnice v živo je okronalo kratko predavanje s strani poslovnega direktorja Mastercard Slovenije, Luke Gabrovška. Namen predavanja je bil ozaveščanje mladih športnikov o elektronskem plačevanju in vseh pasteh, ki prežijo na uporabnike pri uporabi elektronskih plačilnih instrumentov, predvsem na spletu.

Luka Gabrovšek, poslovni direktor Mastercard Slovenije (Foto: Proelium Sports agency)

Zaključna misel vodje Mastercard Športne akademije, Roberta Stojkovića:

“Mastercard Športna akademija je dodana vrednost in dodatna podpora vsem, ki si želijo postati boljša različica sebe. Je ne samo dodatno orodje za napredek športnikov, ampak tudi dodatna pomoč klubom, trenerjem, športnim zvezam, itd. Naš cilj je predvsem sodelovanje vseh v dobro razvoja mladih športnikov. Pri drugi delavnici v živo smo želeli ponovno dati mladim športnikom nekaj, kar jim bo lahko pomagalo na njihovi poti do napredka. Tokrat smo bolj podrobno predstavili nekaj temeljev, ki se jih nismo lotili na prvi delavnici. Na tem mestu bi se rad zahvalil vsem strokovnjakom za predanost in željo po sodelovanju ter podpori, ki jo nudijo mladim. Vsi skupaj kreiramo boljše pogoje za vse športnike, ki so del tega družbeno koristnega projekta. Na to smo lahko vsi skupaj zelo ponosni. Zahvaljujem se podjetju 2A Sports Lab in GYM24 za uporabo njihovih prostorov. Nudijo odlične pogoje za delo in jasno je, zakaj so uspešni na svojem področju. Zahvala gre tudi družbi Mastercard za predavanje in vso podporo skozi celotno sezono. Naša ekipa je dala svoj maksimum. Hvaležen sem vsakemu od njih. Za svoj uspeh in napredek pa lahko garantira vsak športnik, ki se zaveda, koliko investira v sebe in v svoj šport ali cilj.”

Robert Stojković, vodja Mastercard Športne akademije (Foto: Proelium Sports agency)
Scroll to Top