Ines Fritz: “Košarka je najboljši del dneva.”

Foto: Mastercard Športna akademija

Košarkarica Ines Fritz je stara 14 let. V akademijo se je včlanila predvsem zaradi tega, ker ponuja veliko znanja iz različnih področij, ki ji lahko pomagajo na njeni športni ter osebnostni poti. Članico letošnje nove generacije športnikov Mastercard® Športne akademije smo pocukali za rokav in jo prosili za nekaj izjav in razmišljanj.

Prosim, predstavi sebe, športno panogo in pozicijo igranja.

“Moje ime je Ines Fritz. Igram košarko v ženskem klubu ŽKD Maribor. Košarka je zame najboljši del dneva. Ob njej se sprostim in odmislim vse ostale stvari.”

Kdo je tvoj vzor in kakšen je kriterij pri tej izbiri?

“Zgledujem se po dveh športnikih. To sta Petra Majdič in Kobe Bryant, ki sta bila zelo vztrajna in zavzeta za svoj šport, saj nista odnehala kljub poškodbam.”

Kaj na področju športa v tebi prebudi največje veselje?

“Ekipna igra in sodelovanje ter napredovanje.”

Foto: Mastercard Športna akademija

Kaj po tvojem mnenju prinaša večji napredek, zmaga ali poraz?

“Poraz, saj se mi zdi, da se po porazu bolj oziramo na napake, ki jih naslednjič poskušamo preprečiti.”

Kako se soočaš s porazi?

“Dobro, vendar je vse tudi odvisno od tega, kakšen poraz je. Če je bila tekma res pomembna in smo igrale dobro, pa nam kljub temu ni uspelo zmagati, potem poraz sprejmem malo težje. Vendar pa se za tem vseeno zavem, da ga moram sprejeti.”

V katerem filmu bi nastopila in zakaj?

“A dog’s purpuse, saj imam zelo rada živali in imam tudi sama psa. Film mi je pa bil všeč že preden sem sploh imela psa.”

Imaš kakšen hobi?

“Da, v prostem času rada berem knjige, predvsem angleške.”

Foto: Mastercard Športna akademija

Kje se vidiš v svoji športni karieri?

“Vidim se kot uspešna športnica oziroma košarkarica. Rada bi zaigrala za Slovensko reprezentanco.”

Kaj meniš, da je potrebno, da prideš do tega nivoja tekmovanja?

“Za to moram biti pripravljena narediti čisto vse, kar je potrebno. Prav tako pa verjamem, da moram biti vztrajna in potrpežljiva. Trudim se, da se tudi sedaj po poškodbi vrnem na igrišče v najboljši izvedbi.”

Povej eno svojo športno anekdoto.

“Ko sem bila stara 7 let, sem začela s treniranjem košarke. Po nekem času nisem več želela. Vendar se moja mama s tem ni strinjala. Rekla mi je naj še malo poskusim in bom videla, da mi bo košarka postala zelo všeč. Čez nekaj dni smo si dekleta lahko izbrale številko svojih dresov in ker sem še vedno bila mnenja, da košarka ni zame sem izbrala številko 13, saj naj bi bila ta številka  nesrečna. Sedaj po 7 letih ugotavljam, da mi dejansko v košarki prinaša srečo na igrišču (smeh).

Opiši svojo predtekmovalno rutino.

“Pred tekmo mi zelo pomaga mama, saj mi vedno prej pošlje motivacijsko sporočilo, ki me potem tudi spodbudi. O tekmi se pogovoriva tudi pred začetkom, saj mi s tem dvigne samozavest.”

Kaj meniš, da ljudje vidijo v tebi kot športnika ali osebnost?

“Predvsem vztrajnost in sočutnost.”

Naštej 3 razloge zakaj je tvoj šport pomemben del tvojega življenja.

“Ker sem se naučila spopadati s stresnimi situacijami. Prav tako sem se naučila koristno izkoristiti prosti čas. Ob sebi imam prijatelje, s katerimi me povezuje ljubezen do košarke.”

Kaj boš naredila jutri, da boš boljša kot si bila danes?

“Naredila bom nekaj več kot nekdo drug, npr. trening več v prostem času, ob tem pa imela še boljšo prehrano.”

Scroll to Top