Fizioterapija, kineziologija, diagnostika

Temelj 5: FIZIOTERAPIJA, KINEZIOLOGIJA, DIAGNOSTIKA

Predavanja, nasveti in sodelovanje s fizioterapevti ter kineziologi.

Fizioterapevtska ter kineziološka obravnava sta zelo pomembna dela športnikove kariere praktično od mlajših kategorij pa vse do konca kariere. Ti dve zdravstveni dejavnosti pa opravita najpomembnejšo vlogo pri rehabilitaciji in preprečevanju poškodb ter sta tudi zelo pomembni v fazi pripravljalnega obdobja. Zato v naši akademiji dajemo veliko pomembnost spoznavanju fizioterapije in kineziologije ter spodbujamo naše člane akademije, da se od naših strokovnjakov na teh področjih čim več naučijo in s tem pridobijo znanje, s katerim si bodo olajšali marsikatero težavo, katerih v športni karieri ne primanjkuje.

V akademiji vas naučimo kako si lahko ob lažjih poškodbah mišic ali sklepov pomagate popolnoma sami. Naučimo vas kako mišice oziroma mišično-vezivni sistem pripravite za napore pred treningom, tekmo in kako dobro skrbimo za njih po naporih. Med pomembnejšimi metodami samopomoči, ki jih učimo na akademiji, so pravilna oskrba akutnih poškodb mišično-vezivnega sistema, valjčkanje (ang. Foam rolling), raztezanje oziroma samosproščanje vezivnega tkiva ter preventivna vadba pred nastankom akutnih poškodb.

Skupaj z našimi strokovnjaki smo poskrbeli, da imate tudi možnost individualne fizioterapevtske in kineziološke obravnave, ki sta popolnoma prilagojeni vam in vaši težavi.

STROKOVNJAKI:

Tilen Vehovec

Tilen Vehovec

2A SPORTS LAB
Laura Tonig

Laura Tönig

2A SPORTS LAB
Samo Mikl 1

Samo Mikl

INŠTITUT ZA ŠPORTNO MEDICINO
Robi Kelc (2)

doc. dr. ROBI KELC

INŠTITUT ZA ŠPORTNO MEDICINO
Scroll to Top