Dominik Drobnič: “Želim si biti najboljši, kar lahko postanem, in zato dajem vse od sebe v svojem športu.”

Foto: Foto: Proelium Sports agency

Nogometaš Dominik Drobnič je star šestnajst let. V akademijo se je včlanil predvsem zaradi novih izkušenj in pridobitve novih znanj iz vseh področij, ki jih šport ponuja. Člana letošnje nove generacije športnikov Mastercard® Športne akademije smo pocukali za rokav in ga prosili za nekaj izjav in razmišljanj.

Prosim, predstavi sebe, športno panogo in pozicijo igranja. Kateri klub zastopaš?

“Sem Dominik Drobnič, treniram nogomet in zastopam barve kluba NK BRAVO. Igram pozicijo štoperja. Nogomet je moja ljubezen in bom dal vse od sebe, da se bom z njim ukvarjal do konca svojega življenja. V prostem času rad igram še ostale športe s svojimi prijatelji, ker se s tem sproščam in hkrati malo tekmujem z njimi.”

Za katerega izmed šestih temeljev, ki se jih učimo znotraj akademije, meniš, da je najbolj pomemben zate in zakaj?

“Mene osebno najbolj zanima športna prehrana. Sem mnenja, da mi lahko veliko pomaga na moji poti do napredka.”

Foto: Proelium Sports agency

Kdo je tvoj vzor in kakšen je kriterij pri tej izbiri?

“Moj vzor je Sergio Ramos, ker igra na isti poziciji kot jaz. Je zelo dober z žogo, odličen nogometaš in pravi vodja tako na igrišču kot izven njega.”

Kaj na področju športa v tebi prebudi največje veselje?

“Kar se samega športa tiče v meni največje veselje prebudi zmaga. Najbolj zato, ker vem, da vsak dan trdo delam. S tem pokažem sebi in drugim, da sem najboljši, kar sem lahko.”

Kaj po tvojem mnenju prinaša večji napredek, zmaga ali poraz?

“Meni to ne predstavlja večjega pomena. V obeh primerih je moja motivacija enaka. Iz vsakega se lahko nekaj naučiš. Meni osebno je pomembno samo to, da sam pri sebi vem, da sem dal svoj maksimum.”

Foto: Proelium Sports agency

Kje se vidiš v svoji športni karieri?

“Grem korak za korakom najprej. Moj cilj je priti v top 5 lig na svetu. Potem bi bilo vse veliko lažje in bi videli, kako bi šlo naprej.”

V katerem filmu bi nastopil in zakaj?

“Če bi to bilo mogoče, bi v prihodnosti nastopal v svojem dokumentarcu, hehe.”

Kaj je po tvojem mnenju potrebno, da športnik pride na višji nivo tekmovanja?

“Sem mnenja, da se mora športnik veliko odrekati. Mora tudi veliko trenirati. Seveda je v športu tudi pomemben faktor sreča.”

Povej eno svojo športno anekdoto.

“Najljubša do sedaj mi je bila pred enim letom, ko smo v finalu državnega prvenstva zgubljali proti nasprotniku s 3:0. Uspelo nam je obrniti rezultat na 3:4 in smo na koncu postali državni prvaki. Ta občutek je bil neverjeten.”

Foto: Proelium Sports agency

Opiši svojo predtekmovalno rutino.

“Zjutraj rad nekaj pojem. Sledi raztegovanje in valjčkanje. Potem se stuširam in si vzamem 10 minut, da si predstavljam tekmo in vizualiziram svojo igro.”

Naštej 3 razloge, zakaj je tvoj šport pomemben del tvojega življenja.

“Na prvem mestu, ker me spravlja v dobro voljo. Znotraj športa spoznavam nove ljudi in prijatelje. Na koncu pa upam, da bom nekoč navdihoval tudi druge s pomočjo športa.”

Kaj boš naredil jutri, da boš boljši kot si bil danes?

“Treniral bom bolj kot kdorkoli drug. Gledal bom predvsem na svojo prehrano, na kakšen način se bom prehranjeval. Veliko bom tudi spal, ker je to pomemben faktor za moj napredek.”

Scroll to Top